MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı et
4 tane patates
7 tane sivri biber
3 tane domates
3 tane soğan
2 tane Havuç
Bezelye
salça
yağ
tuz
YAPILIŞI:
Etler kuşbaşı olarak doğranır.Etleri doğrarken biraz küçük olmasına özen göstermelisiniz.Pişimi daha güzel oluyor.Doğranmış etler minik bir tencereye alınır.Ağzı kapatılır ve suyunu salıp ,çekinceye kadar pişirilir.Suyunu iyice çekince içine az miktarda yağ ilave edilir.Soğanlar küçük küp şeklinde doğranır.Etimizin içine ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.Biraz klasik bir terim oldu ama idare edin .Pişen etli karışımı bir kenara alın.Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın.Havuçların kabuğunu soyun ve yuvarlak olarak doğrayın.Patates ve havucu tavada kızartın.Salça,su ve yağ ile birlikte bir sos hazırlayın.Hazırladığınız etli karışımı ısıya dayanıklı bir kaba koyun.Borcam tercih edilir.Üzerine salçalı sosu koyun.Daha sonra patates ve havuçları ilave edin.Biber ve domatesleri küp küp doğrayın.En üste bezelye, domates ve biberleri yayın.210 derecede biber ve domateslerin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca pirinç pilavı ve yoğurtla servis edebilirsiniz.
NOT:Resmin üzerindeki puslu görüntü için üzgünüm.Ancak evdekiler çok acıktığı için soğumasını bekleyemedik.Telaşla resmini çektik ve işte sonuç.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder