20 Haziran 2011 Pazartesi

ELMALI TURTA

MALZEMELER
1paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Un
1 yumurta
İÇ MALZEMESİ
4-5 adet elma
Fındık veya ceviz
Şeker
Az miktarda sıvıyağ

YAPILIŞI
Elmalar rendelenir , içerisine istediğiniz miktarda fındık ve şeker ilave edilir, yağ koyulur ve pişirilir.Pişen iç malzemesi soğuması için beklemeye alınır.
Yumurta, margarin, kabartma tozu,vanilya ve şeker bir kabın içerisine koyulur ve aldığı kadar un ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir.Hazırlanan hamurdan bir miktar ayrılır.Kalan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alın ve elmalı karışımın üzerine serpiştirerek yerleştirin.İsterseniz aralara bütün veya parçalanmış fındıklar serpiştirebilirsiniz.200 derecedeki fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve soğuyan tartın üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder