20 Haziran 2011 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz
1 çorba kaşığı şeker
Un
Yumurta
Susam veya çörekotu

İÇ MALZEMESİ
Peynir
Maydonoz
İsterseniz minik minik doğranmış soğan da ilave edebilirsiniz.

YAPILIŞI
Elinizi yakmayacak sıcaklıktaki 1 bardak suyu hamur yoğuracağınız kabın içerisine oturtun.İçerisine su ve mayayı ilave edin.15 dakika kadar bekletin.Daha sonra bardağı kabın içerisine boşaltın.Zeytinyağı ve tuzu ilave edin.En son unu ilave edin.Un miktarını hamurun durumuna göre ayarlayın.Hamur ne çok yumuşak olacak nede çok sert olacak.Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve 1-1.5 saat dinlendirmeye bırakın.Hazırladığınız peynirli karışımla birlikte şekil verin.İlk önce bir miktar hamur kopartın ve elinizde yuvarlayın.Üzerine bastırarak açın ve içerisine peynirli karışımı ilave edin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder