9 Mayıs 2011 Pazartesi

BURMA TATLISI





MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
Yarım kilo fındık
7 su bardağı şeker
9 su bardağı su
Yarım limon
1 Paket margarin(Bizim Margarin kullanıyorum koku olmuyor)

YAPILIŞI

Baklavalık yufkanın  bir tanesini alın, üzerine fındık serpin ve oklavayı üzerine yerleştirin.Dikkatlice sarın ve oklavanın üzerinde yavaşça yanlardan büzün ve oklavadan çıkartın.Dikdörtgen tepsiye yerleştirin.Yufkaların hepsi bitince  margarini ocakta eritin ve sıcağıyla hazırladığınız burmaların üzerine dökün.170 derecede üstü tamamen kızarıncaya kadar pişirin.Tatlıyı soğumaya bırakın.Diğer tarafta tatlının şurubunu hazırlayalım.Su ve şeker karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.Şurup tamamen kaynayınca içerisine limon sıkılır ve kaynamaya bırakılır.Kaynatırken en önemli dikkat edeceğiniz şey şurubun kıvamıdır çok koyu veya çok açık olmamasına dikkat edilir.Çok koyu olursa ertesi gün donar ve şekerli bir görünüm olur,açık olursa da istenilen kıvam yakalanmaz.Şerbet ocaktan indirilince biraz soğuması sağlanır ama şerbetin sıcaklığı en az el yakacak kadar olmalıdır.Servis yaparken de istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder