Pilav ve kuru fasulye türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasındadır.Kuru fasulye bilinen en değerli bitkisel proteindir.Bunun için haftada en az bir kere tüketilmesi gerekmektedir.Çağımızın en büyük hastalığı obezite'dir.Bunun en önemli nedeni de herkesin bildiği gibi Fast -Food dediğimiz ayak üstü yapılan hızlı ve kalorisi yüksek atıştırmalardır.Obezite hastalığından korunmamız için yapmamız gereken düzenli beslenmek, en önemlisi Türk mutfağına sahip çıkmaktır.Bu kadar konuşmadan sonra tarifi verelim.Diyeceksiniz bu yemeği bilmeyen mi var diye,ama olsun ben yinede vereyim aklınızda bulunsun.
PİLAV
3 su bardağı pirin.
Arpa şehriye(isterseniz)
4.5 su bardağı su
Yağ
Tuz
Önce pirinçler yarım saat önceden ıslatılır.(Tuzlu ılık suyla).Suyu süzülür ve yağda kavrulur.Üzerine su koyulur ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.Bir miktar tereyağ koyup tatlandırabilirsiniz de.Ocaktan indirdikten sonra üzerini havlu kağıtla kapatıp demlenmeye bırakmalısınız.Ben evde bulunan haşlanmış tavuklarıda üzerine parçaladım ve sıcağıyla karıştırdım.(Afiyet olsun.......)
KURU FASULYE
Kuşbaşı et
Soğan
Yeşil Biber
Haşlanmış fasulye
Salça
Yağ
Tuz
Kuşbaşı etler tencerenin içinde ağzı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine minik doğradığınız soğan ,biber,salça ve yağ koyulur,bir miktar kavrulur.Haşladığınız kuru fasulyeler ve suda eklenir.Kuru fasulyeler haşlanmış olduğundan çok pişirmemeye özen göstermelisiniz.(Kuru fasulyeyi haşlarken çok haşlanmamasına biraz diri kalmasına özen göstermelisiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder