MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı un
Tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Et Suyu ve su(Karışım 5 su bardağı kadar olacak)
Yağ
Tuz
YAPILIŞI
Et suyu ve su karışımının içine pirinç ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.Ayrı bir yerde yumurta,un ve yoğurt çırpılır.Kaynayan pirincin içine yavaş yavaş bu karışım ilave edilir.10 dakika daha kaynaması sağlanır.Tuzun en son ilave edilmesi yoğurdun kesilmesini önler.Ayrı bir tavada tereyağ eritilir,içerisine kırmızı biber ve nane koyulur.Hazırlanan çorbanın içine ilave edilir.Ben haşladığımız etlerden bir miktar didikleyip çorbaya ilave ettim pirinçlerle birlikte.İsterseniz haşlanmış nohutda ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder