23 Mayıs 2011 Pazartesi

TAZE FASULYE

MALZEMELER:

1 kilo taze fasulye
2 veya 3 tane soğan
Domates veya salça
Yağ
Tuz
Su
YAPILIŞI
Soğanlar soyulup yıkanır ve minik minik doğranır.Domates kullanıyorsanız domateslerde yıkanır ve minik minik doğranır.Bir tencereye yağ koyulur ve doğranan soğan ve domatesler ilave edilir.Arzu ederseniz bir miktar salçada koyabilirsiniz.Fasulyeler ayıklanır,üçe veya dörde bölünür ve yıkanır.Kavrulan domates ve soğanlı karışıma ilave edilir.Üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir.Pişirmeye bırakılır.Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişmesi sağlanır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder