16 Mayıs 2011 Pazartesi

MOZAİK PASTASI

1g bisküvi(petibör)
1 büyük paket kakao
1 paket margarin
şeker
süt

YAPILIŞI
Çok lezzetli olduğunu baştan söylemeliyim.Bisküviler elle parçalanırMargarin ertilir ve içerisine diğer malzemeler ilave edilir.Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Süt miktarını ayarlarken biraz dikkat etmek gerekir.Bütün malzemelerle birlikte katı bir hamur hazırlanır.Süt miktarını ayarlarken hamurun kıvamına bakılmalıdır.Hamur çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır.Daha sonra bir poşete sarıp buzdolabında buzluk bölümünde saklanmalıdır.Uzun  süre buzlukta saklanabilir.Ani bir misafiriniz geldiğinde kurtarıcınız olabilir.En kısa zamanda resmi de ekleyeceğim.Şekil verirken beğendiğiniz bir pasta kalıbını da kullanabilirsiniz.Kalıbın içine poşet serilir ve hazırlanan hamur poşetin üzerine iyice yayılır.Poşetle hamurun açıkta kalan tarafıda kapatılır ve servise hazır.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder