14 Şubat 2011 Pazartesi

PİŞİ

Antalya'lıların hafta sonu kaçamağı için tercih ettiği Bayat Badem'de kahvaltı için hazırlanan odun ateşinde pişinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Ayrıca belirtmek isterim pişiyi ustasının elinden yemek gerekir.Ben öyle yaptım.Nevin abla ve Nesrin ablanın gerçekten çok güzel yaptığı pişinin tarifini hemen aldım.

PİŞİ
Malzemeler:
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
Alabildiğince un
Sıvıyağ

Yapılışı:
Ilık su içerisinde maya ve şeker eritilir.Tuz ve unu ilave edilerek hamur hazırlanır.Hamurun çok yumuşak olmasına dikkat edilir.Benim yaptığım gibi hamur çok cıvık diye sürekli un eklemeyin.Çünkü hamur yoğurdukça kendine geliyor.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru temiz bir örtüyle sararak dinlendirin.Mayası geldikten sonra hamurdan bir parça koparıp,elinizle açın ve kızgın yağda kızartın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder