17 Şubat 2011 Perşembe

KABAK TATLISI

Bu tatlıda ölçü veremiyorum.Fabrikada Hatice Hanımın yaptığı bu tatlının tarifini ondan aldığım gibi size aktarıyorum.

Malzemeler:

1 kilo kabak
Şeker
Tahin
Fındık

Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulur.Büyük küpler halinde doğranır.Doğranan kabaklar bir tencerenin içine alınır.Üzeri kapanacak kadar şeker ilave edilir.ancak yapacağınız kabak miktarı çok ise 1 kat kabak,1 kat şeker şeklinde tencereye yerleştirilir.Bu şekilde kabaklar 12 saat dinlendirilir.Dinlendirilen kabaklar önce yüksek ateşte kaynatılır,daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilir.Rengi bal sarısı oluncaya kadar pişirilir.Pişerken üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır.Pişen kabaklar bir fırın tepsisine alınır ve fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Üzerine isterseniz fındık ve tahin ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder