4 yumurta
3.5 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı su
Alabildiğince un
Tereyağı
Peynir
Maydanoz.
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak çok sert olmayan bir hamur elde edilir.Yoğurulan hamurlardan bezeler yapılır.Tepsi büyüklüğünde açılır.Ocağa büyük bir tencereye su koyulur.Tencerenin büyük olması haşlamayı kolaylaştırır.Ayrı bir yerde soğuk su hazırlanır.Tepsi veya tava yağlanır ve hazırlanır.Tereyağı ocakta eritilir.Açılan hamurlar önce sıcak suya arkasından soğuk suya daldırılır ve hamurun suyu süzülür,tepsiye döşenir.Her kata eritilen tereyağından koyulur.Bu arada böreğin iç malzemesini de hazırlamanız gerekirdi.Böreğiniz pişmeye hazır durumdadır.Tavada veya fırında pişirebilirsiniz,ancak biz su böreğini tavada kısık ateşte arkalı önlü çevirerek kızartıyoruz.Tavada yapılan su böreği daha lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder