10 Şubat 2011 Perşembe

İrmik Tatlısı

Sizlerle ilk buluşmamda her yapanın başarıyla sonuçlandırdığı ve misafirlerden tam not alan kolay bir tatlının tarifini veriyorum.Şimdilik tatlının resmini ekleyemiyorum,ancak önümüzdeki günlerde resmiyle birlikte bloğumda yayınlayacağım.
Hamuru İçin;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
Ayrıca dış kısmında kullanmak için bir miktar daha irmik

Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker

Malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır ve yoğrulur.Şekil verilir.Orjinalinde hamur simit gibi uzatılıp,verev keserek şekil verilir.Ancak şekerpare gibi yuvarlak olarak da şekillendirebilirsiniz.Şekil verdiğimiz pastaları irmiğe buluyoruz.170 derecede pişiriyoruz.
Bu tatlının en önemli özelliği şerbetini kaynatmıyoruz.Sadece şeker ve su karıştırılıyor.Fırından çıkardığımız sıcak pastanın üzerine hazırladığımız şerbeti döküyoruz.Biraz dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder